Colmenar

Andalusië, ColmenarSlechts 30 kilometer ten noorden van Málaga ligt Colmenar, ook bekend als de hoofdstad van de Montes de Málaga.

 

 

 

Colmenar

Colmenar is slechts 30 minuten rijden van Malaga Airport. Het dorp Colmenar, de hoofdstad van de regio Axarquia, heeft een typisch Spaans tintje. Het heeft alle nodige voorzieningen: banken, mini supermarkten, bakkers, slagers, hotels en tapasbars. Er zijn veel barretjes en restaurantjes met uitstekend eten. Er is een 24-uurs medisch centrum en een apotheek.

Colmenar is een gezellig dorp met een voornamelijk agrarische achtergrond. De belangrijkste activiteiten zijn de productie van olijven, amandelen en zuivelproducten. Het landschap bestaat grotendeels uit olijf- en amandelboomgaarden omgeven door steile bergen.

Colmenar bezienswaardigheden - ErmitageBezienswaardigheden Colmenar

Bovenop de heuvel, uitkijkend over het dorp en de omliggende valleien, staat de ermitage van La Santísima Virgen de la Candelaria. Het werd gebouwd in de 17e eeuw en is nu officieel een historisch monument. De ermitage is gewijd aan de beschermheilige van Colmenar.

Markt in Colmenar

Op donderdagochtend is er markt in Colmenar.

Openbaar zwembad

Colmenar heeft een eigen zwembad, geopend van juni tot september.

Honingmuseum

In Colmenar vindt u ook het honingmuseum.
Meer info: www.museodelamiel.com

 

 

Wandeling door het dorp

Bij Bar El Campesino kunt u een gratis dorpswandeling afhalen. Deze is uitgestippeld omdat veel toeristen in Colmenar tijdens hun bezoek niet veel verder komen dan het pleintje centraal in het dorp. De wandeling duurt bijna twee uur en leidt u door de vele kleine straatjes van dit Andalusische witte dorpje. Na deze wandeling kunt u in elk geval zeggen dat u Colmenar echt gezien heeft. De wandeling brengt u o.a. langs de Ermita, over La Plaza Ayuntamiento, langs het dorpskerkje, door de vele smalle straatjes en ook door de nieuwbouwwijk van Colmenar.

Onderweg ziet u diverse keren de prachtige vergezichten over het dal richting Riogordo en over het dorpje. En natuurlijk komt u langs diverse horeca -gelegenheden voor een verfrissend drankje. De wandeling begint en eindigt in Bar El Campesino, waar u de wandeling gratis kunt afhalen. Adres: C/de la Nora 27, Colmenar.

Vakantiehuizen in Colmenar

Bekijk de vakantiehuizen in Colmenar.
Meer info: www.andalusie-vakantiehuizen.nl/colmenar

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center