Alhaurin de la Torre

Alhaurín de la Torre, AndalusiëAlhaurin de la Torre is, vanwege zijn strategische ligging, een uitzonderlijk goede plek voor de ontwikkeling van een bloeiende en rijke stad, trots op zijn voorouderlijke wortels van vóór de Romeinse tijd tot vandaag.

 

Alhaurin de la Torre, AndalusiëAlhaurín de la Torre is de laatste jaren uitgegroeid tot een dorp met ruim 25.000 inwoners. Door deze snelle groei is Alhaurin de la Torre het jongste dorp in geheel Spanje met alle moderne voorzieningen die gezinnen met kinderen nodig hebben.

Juist zijn gunstige ligging maakt Alhaurin de la Torre erg populair, 10 km van de hoofdstad Málaga, het viegveld en aansluiting op de snelweg heeft ervoor gezorgd dat vele bewoners hebben gekozen voor de rust van dit dorp. Ook de kust met zijn vele badplaatsen, zoals Torremolinos, ligt binnen handbereik.

Het dorp kenmerkt zich door de nieuwe wijken die bij of rondom de oude cortijos (grootgrondboerderijen) uit de grond zijn gestampt. Nieuwe wijken met villa´s, grote herenhuizen en grote 2 onder 1 kap bepalen het gezicht van de buitenwijken van Alhaurin de la Torre.

 

 

Rotonde in Alhaurin de la TorreEr is hard gewerkt aan het dorp om het de gezinnen naar hun zin te maken, nieuwe scholen, sportvoorzieningen, uitgaansmogelijkheden en voldoende eetgelegenheden.

In de oude kern is er een verscheidenheid aan restaurants, van de lokale tot de internationale keuken. In de zomer openen veel eigenaren hun wijkrestaurant op de terrassen in de "urbanizaciones" om de klant te verwennen. Kortom, een fijn leven op straat, wat zo gewoon is in Spanje.

Ook de gehele infrastructuur en aanzicht van het dorp is de laatste jaren flink aangepakt. Om de snelheid van het doorgaande verkeer te reguleren zijn er vele nieuwe rotondes gebouwd in het dorp, maar dat zijn niet zo maar rotondes! De meeste rotondes in het dorp zijn verheven tot echte kunstwerkjes die verrijzen op de prachtige brede boulevard die het dorp doorkruist.


Handige links Alhaurín de la Torre

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center