Klimaat Andalusie

Het klimaat, weer, temperatuur in Andalusië

Het klimaat in Andalusie. Andalusie heeft een mediterraan klimaat, 's zomers warm en droog en in de winter zeer mild en wat meer regen.

 

 

Het klimaat in Málaga

Malaga heeft een mediterraan klimaat, 's zomers warm en droog en in de winter zeer mild en wat meer regen. Temperaturen onder nul komen in Málaga zelden voor. Normaliter bereikt de temperatuur minimaal de grens van twintig graden. In de zomer is het warm maar niet benauwd, tenzij er de Terral waait. Deze föhnwind kan de temperaturen tot 40 graden of hoger doen oplopen en zorgt ervoor dat het dan onbehaaglijk warm is in Málaga.

Het klimaat in Córdoba

Córdoba is een van de warmste regio's van Spanje. De zomers in Cordoba zijn heet, regelmatig wordt de 40 gradengrens gepasseerd. Als u in deze tijd van het jaar een bezoek aan Córdoba brengt, zult u merken dat de straten verlaten zullen zijn gedurende de middagen. De wintermaanden kunnen erg nat zijn, meerdere dagen regen achter elkaar is geen uitzondering.

 

 

Het klimaat in Sevilla

Ook Sevilla heeft een mediterraan klimaat met erg hete zomers. De temperaturen in Sevilla stijgen in de zomer met regelmaat boven de 40 graden en de winters zijn over het algemeen erg mild. Op de heetste dagen van het jaar zijn de straten op de heetste uren van de dag vrijwel leeg. De lokale bevolking houdt dan siësta en toeristen liggen kilometers verderop aan het strand of zwembad. In de maanden september en oktober kunnen er met regelmaat onweerswolken zich boven de stad samenpakken, maar deze worden meestal gevolgd door zonneschijn.

Het klimaat in Granada

De stad Granada in het zuiden van Spanje heeft net als de rest van Spanje een mediterraan klimaat. Door de ligging vlakbij de Siërra Nevada, die tussen Granada en de zee in ligt, kunnen grote verschillen in temperatuur ontstaan tussen dag en nacht. Zowel in de zomer als in de winter kan de temperatuur gedurende de nachten behoorlijk dalen en overdag weer flink stijgen. De winters in Granada zijn voor Spaanse begrippen erg koud. Er kan zelfs sneeuw vallen en er is dan ook een skigebied.

Weersvoorspelling en Buienradar zuid Spanje

Een leuke website met veel informatie over het actuele weer en de weersvoorspellingen aan de Costa del Sol, vindt u hier.

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center