Wijnproeverij Andalusie

Wijnproeverij AndalusieVoor wijn proeven in Andalusie gaat u naar Viña & bodega REMSAMEN ligt in Monda, provincie Málaga, Spanje. Een plaats in een vallei op een hoogte van 350m en op 15km afstand van de Middellandse zee.

 

 

Monda behoort tot de Sierra de las Nieves, met als onderdeel een groot milieu-erfgoed, het ´Parque Natural y de la Reserva de la Biosfera de la Sierra de las Nieves´, een ruig natuurgebied met bergen en een rijke geschiedenis die ver teruggaat in de tijd.

Bodega RemsamenViña & bodega REMSAMEN wordt gerund door Marjolijn Brouwer en René Mooijman, een Nederlands koppel. Zij zijn in 2005 begonnen met het voorbereiden en opzetten van de wijngaard. De wijnen worden op natuurlijke wijze geproduceerd, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmatige meststoffen.

Door regelgeving wordt voorgeschreven welke varianten de voorkeur genieten om te worden aangeplant in Andalusië. Op basis van de mogelijkheden hebben ze gekozen voor deze van origine Franse rassen, omdat de wijn die wordt gemaakt van deze druiven meestal lekker is.

 

 

De wijngaardDe Chardonnay is een druif die goudglanzend van kleur is. Het is waarschijnlijk de bekendste druif ter wereld. Het geeft een karakter rijke, volle, krachtige wijn en ook nog fris als ze niet op hout gerijpt zijn.

De Merlot is een erg populaire druif. Het heeft een niet al te dikke schil en rijpt daarom vroeg. Het sap is weelderig en heeft een relatief hoog suikergehalte. In geur en smaak vooral te herkennen aan kersen, bessen en pruimen.

De Cabernet Sauvignon is net als de twee andere rassen erg bekend en wordt de keizer onder de druiven genoemd. Het rijpingsproces is zeer belangrijk en gaat langzaam. Het geeft een relatief volle smaak en een donkere kleur. De geur doet o.a. denken aan zwarte bessen en chocolade.

Viña y bodega REMSAMENRondleiding en wijnproeverij

Het hele jaar door kan de wijngaard worden bezocht, maar maak wel een afspraak. Kosten voor rondleiding en proeven van 3 wijnen met daarbij 3 kleine tapas vindt u op de website www.remsamen.com

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center