Wandelen in Andalusie

Wandelen in Andalusie, wandelroutes Andalusië In Spanje zijn veel bewegwijzerde wandelroutes. Er zijn er honderden, van 2,5 kilometer tot wel 1280 kilometer.

 

 

 

Kijk hier voor complete wandelvakanties in Andalusië.

Wandelen in Spanje

Wandelen en wandelen in de bergen zijn twee dingen die ontspannend zijn, ideaal om te ontsnappen aan de drukte en in contact te komen met de natuur. Er zijn veel wandelroutes in Spanje en ook in Andalusië. Wandelen is een populaire bezigheid in Spanje.

Wandelen in Andalusië

Andalusië heeft veel mooie wandelroutes. Voor echte wandelliefhebbers een waar paradijs. Zon, zeelucht, bossen, u vindt het er in overvloed. In de zomer kunt u deelnemen aan langere of meerdaagse wandelingen in de bergen. Bij minder warm weer zijn de dorpen en steden en de lange stranden aan de Middellandse Zee ook een aanrader voor een flinke wandeling.

Bergwandelingen en herderswandelingen

Wandelen met herder en geiten

Herderswandeling: Kruip in de huid van de herder en laat je opnemen door de kudde. Voel de energie van de eenvoud, de eenheid, de romantiek. Je maakt een ongeveer drie uur durende wandeling met de herder en zijn kudde. Bergwandeling: De Sierra Tejeda is een puur gebergte waar het heerlijk wandelen is. Het is de leefomgeving van o.a. de wilde berggeit en de koningsadelaar. Er zijn een aantal inspiratie wandelingen die geschikt zijn voor iedereen met een normale conditie. Meer info: www.puurjezelf.net

 

 

GPS Wandelingen in Andalusië. GPS track.

Tips en gps wandelingen van wandelliefhebbers. Zij geven graag andere wandelliefhebbers tips en wandelroutes die beslist de moeite waard zijn. Uit ervaring weten blijkt dat het in een onbekende streek lastig zoeken is om een wandeling te vinden, of als u al over een wandeling hebt gehoord of gelezen heeft, de informatie meestal niet volledig is.
Klik hier voor diverse GPS Wandelroutes in Andalusië.

Lange wandelroutes in Andalusië

De lange wandelroutes in Spanje heten Senderos de Gran Recorrido (GR). Er zijn er 17, waarvan de GR7-wandelroute het bekendst is. Dit is een wandelroute van 1280 kilometer, bestaande uit 55 etappes. Helaas is de bewegwijzering niet meer geheel compleet, wij adviseren u het boek Walking the GR7 in Andalucia. U vindt meer informatie over de lange wandelingen op de website van Federación Andaluza de Montañismo.

Kortere wandelroutes in Andalusië

De kortere wandelroutes in Spanje heten Senderos de Pequeño Recorrido (PR), deze zijn tot ongeveer 30 kilometer. Er zijn heel veel wandelroutes, maar helaas is de informatie alleen in het Spaans. Kijk hier voor de kortere wandelroutes op de website van Federación Andaluza de Montañismo. In het Engels hebben we voor u informatie gevonden op de website www.andalucia.com

Wandelingen in Andalusië

Kijk voor een (Spaanstalig) overzicht van wandelroutes op www.rutasdelsur.es. Er wordt onderscheid gemaakt tussen wandelingen door natuurparken, landelijk gebied of stedelijk gebied.

Wandelgidsen Andalusie

 

Wandelgidsen Andalusie

Wandelkaarten Andalusie

Wandelkaarten Andalusie


Wandelen in Andalusië onder begeleiding

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center