El Camino del Rey

El Camino del ReyEl Camino del Rey is een wandelpad, gebouwd tegen de wanden van de kloof Gaitanes (Ardales, Antequera en Álora), in de buurt van het dorpje El Chorro. 

 

 

Het wandelpad bestaat uit een aanhangend gedeelte, verbonden aan de rotsen in een canyon, wel tot 100 meter boven de rivier, tegen bijna verticale wanden. De totale lengte van de wandeling is een kleine 8 kilometer.

 De de loop der tijd was er veel achterstallig onderhoud, daarbij kwam dat bijna het hele pad geen leuningen had en dat segmenten waren ingestort, zodat je alleen nog over de steunbalk liep. Al deze factoren hebben bijgedragen aan het ontstaan ​​van een zwarte legende nadat een aantal wandelaars om het leven kwamen. Het pad mocht niet meer bewandeld worden.

Sommige "daredevils" konden het toch niet laten en één ervan heeft een er een filmpje van gemaakt, dat het bekijken meer dan waard is.

https://www.youtube.com/watch?v=ZmDhRvvs5Xw

 

In 2014 begon de wederopbouw van El Camino del Rey met de bouw van een nieuwe brug met houten panelen langs de route. Dit werk werd afgerond in het eerste kwartaal van 2015 en de opening werd gehouden in maart van dat jaar. Het heeft grote belangstelling en verwachtingen bij het publiek.

  • De officiële opening op was op 26 maart 2015, en op 28 maart waren de eerste bezoekers welkom.
  • De openingstijden zijn van 1 november - 31 maart: 10:00-14:00 en van 1 april - 31 oktober: van 10.00 uur tot 17.00 uur
  • Dagelijks geopend van dinsdag tot en met zondag.
  • Gesloten elke maandag, en 1 januari, 24, 25 en 31 december.
  • Het kan voorkomen dat El Camino del Rey gesloten wordt vanwege het weer (regen, harde wind) of reparatiewerkzaamheden. In dat geval is de enige manier om officiële informatie te verkrijgen via de officiële website,. Om teleurstelling te voorkomen kijkt u het beste even 's morgens op de dag dat u gereserveerd heeft.
  • Elke 30 minuten vertrekt er een groep van maximaal 50 personen.
  • Het maximum aantal personen toegestaan ​​per dag is 600 mensen, als gevolg van de capaciteit van dit natuurgebied.

 

 

Lengte El Camino del Rey

De volledige lengte van de weg El Caminito del Rey is 7.7 km. Het deel van de aanlooproute is 4,8 km lang en het traject tussen het begin en het einde van de loopplanken is 2,9 km lang.

Hoe lang duurt de wandeling van El Camino del Rey?

De loopplanken zijn het meest bekende deel van de route, als gevolg van de gevaarlijke toestand voor renovatie. De afstand tussen de in- en uitgang hiervan tot aan de controlecabine en de afslag is 2,9 km. Dit deel bestaat uit 1,5 kilometer loopplanken en bruggen en 1.4 kilometer wandel- en bospaden. U dient rekening te houden met de 2.7 km lange weg naar de noordelijke ingang, bij de controlecabine, en de 2.1 km-lange weg van de zuidelijke toegang naar de andere controlecabine. Om deze reden is de geschatte tijd die nodig is voor de hele route (de loopplanken, het bospad en de aanlooproute) vier tot vijf uur. Bezoekers moeten er rekening mee houden dat voor u bij de loopplanken bent u een hele lange tijd bergop dient te gaan.

Hoe ziet de route eruit?

De route El Caminito del Rey is lineair, en niet rond dus. Er wordt voorzien in bussen die u terug kunnen brengen naar het begin van de route, u loopt de Camino del Rey dan in één richting. Desalniettemin kunt u ook teruglopen. In dat geval hoeft u niet de hele route twee maal te lopen, maar loopt u de aanlooproute vanaf uw vertrekpunt tot het einde van de loopplanken en weer terug.

  • Vanuit de noordelijke ingang is dat twee keer 2,9 km plus twee maal 2,7 kilometer naar het beginpunt van de loopplanken.
  • Vanuit de zuidelijke ingang is dat twee keer 2,9 kilometer plus twee maal 2,1 kilometer.

Wat is de beste toegangsmanier?

Er zijn twee manieren om toegang tot El Caminito del Rey te krijgen. Vanuit Ardales of vanuit Alora. U kunt deze keuze maken tijdens het boekingsproces. Komende vanuit Alora, gaat het terrein meestal omhoog, na een kleine afdaling dat het begin van de loopplanken volgt. Dit is de reden waarom, afhankelijk van uw conditie, u er een uur langer over kunt doen dan dat u uit Ardales komt.Vanuit Ardales is het langste deel van het pad naar beneden, behalve het laatste stuk na de hangende loopbrug in het gebied van de Gaitanes Gorge. Daarom kan deze route in een uur minder worden afgerond.

Hoe kom ik bij El Camino del Rey?

U kunt met de trein of over de weg. Als u kiest voor de trein gaat u met RENFE treindiensten, die bieden regionale treinen op dagelijkse basis naar El Chorro. We voegen een document in het Spaans toe met de dienstregeling, prijzen en contact informatie verstrekt door RENFE. 
De toegang tot El Camino del Rey over de weg zorgt voor twee problemen. Ten eerste zijn er geen parkeerplaatsen, en de doorvoer is moeilijk omdat de wegen smal en bochtig zijn. Vooralsnog wordt aanbevolen om per trein te komen. Aan parkeerplaatsen en betere toegangswegen wordt gewerkt.

Reserveren El Camino del Rey

Reserveren kunt u op de officiele website van El Camino del Rey. Meer info: www.caminitodelrey.info

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center