Auto huren Malaga

Ga jij binnenkort een heerlijke vakantie tegemoet in het zonnige Andalusië? Dan is een auto huren in Malaga een top idee. Misschien verblijf je in Malaga zelf of ga je door naar een andere bestemming. Hoe dan ook; de vrijheid die een huurauto biedt is onbetaalbaar. Verken de mooiste gebieden in de omgeving, zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. En ontdek plekken waar je anders nooit zou komen. Wil jij goedkoop een auto huren in Malaga? Bekijk dan de volgende handige tips:
Ga jij binnenkort een heerlijke vakantie tegemoet in het zonnige Andalusië? Dan is een auto huren in Malaga een top idee. Misschien verblijf je in Malaga zelf of ga je door naar een andere bestemming. Hoe dan ook; de vrijheid die een huurauto biedt is onbetaalbaar. Verken de mooiste gebieden in de omgeving, zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. En ontdek plekken waar je anders nooit zou komen. Wil jij goedkoop een auto huren in Malaga? Bekijk dan de volgende handige tips:

Een auto huren op Malaga Airport

Man staat bij de balie van een autoverhuurbedrijf. Malaga Airport, Andalusië.
Man staat bij de balie van een autoverhuurbedrijf

Hoewel je ook prima een auto kunt huren in het centrum van Malaga, is het gebruikelijk om je huurauto in Malaga op te halen bij het vliegveld. Dit is in veel gevallen het meest handig, zeker wanneer je net bent geland. De meeste autoverhuurbedrijven zijn gevestigd in de aankomsthal. Sommigen hebben hun kantoren echter buiten de luchthaven. Je bereikt deze met een van de shuttlebussen. Wanneer je van plan bent om een auto te huren op Malaga Airport, zijn er een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden. Voor vertrek én op het vliegveld zelf:

Reserveer ruim op tijd

Er is een grote keuze aan autoverhuurbedrijven, maar toch is het belangrijk om ver van tevoren je huurauto in Malaga te reserveren. De beste opties zijn namelijk snel weg. Vooral rond feestagen zoals Pasen en Kerstmis en in de zomervakantie moet je er snel bij zijn. Je wilt teleurstellingen immers voorkomen.

Bedenk of je extra producten nodig hebt

Autoverhuur in Malaga is goed geregeld en er zijn altijd opties om bepaalde producten bij te boeken. Denk aan autostoeltjes voor kinderen, navigatiesystemen, dak-dragers etc. Wanneer je dit pas bij aankomst op het vliegveld van Malaga doet, zijn deze items vaak niet meer beschikbaar.

Verzekering

Controleer goed de polis die je krijgt aangeboden tijdens het ophalen van je auto. Dit moet namelijk dezelfde zijn als degene die je hebt geboekt. Verkopers proberen namelijk vaak extra of andere deals te verkopen, omdat ze hier commissie op krijgen. Soms zijn deze extraatjes ineens al opgenomen in de polis. Vraag jezelf dus af of je deze echt nodig hebt. Vooral als je goedkoop een auto wilt huren.

Documentatie

Autoverhuur in Malaga is meestal alleen mogelijk met een geldig rijbewijs en een creditcard. Als je een rijbewijs van buiten de Europese Unie hebt, is deze dus niet bruikbaar. Er zijn echter een aantal bedrijven waar je wel zonder creditcard een auto kunt huren. Dit zijn onder andere ANWB en Sunny Cars. Je kunt bij hen gebruikmaken van de “Geen waarborg service”.  Zo kun je toch genieten van zorgeloze autovakantie in Malaga.

Controleer de huurauto grondig

Voordat je de sleutels in het contact van je huurauto steekt en wegrijdt, is het belangrijk om alles goed te checken. Controleert de auto op schade, zoals krassen, sterretjes in de ruit, kapotte bekleding etc. Schrijf alles duidelijk op. Zo voorkom je dat je later moet betalen voor schade die niet door jezelf is aangericht.

Betrouwbare autoverhuur op Malaga Airport; welke moet je kiezen?

Vrouw vergelijkt autoverhuurbedrijven op vergelijkingswebsites. Autoverhuur in Malaga.
Vrouw vergelijkt autoverhuurbedrijven op vergelijkingswebsites

Wanneer je alleen al “autoverhuur Malaga” in je zoekmachine intypt, krijg je meteen tientallen suggesties. Er zijn zoveel autoverhuurbedrijven aanwezig in de omgeving (bijna 40 alleen al op het vliegveld van Malaga), dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je nu precies op letten tijdens het kiezen van een betrouwbaar autoverhuurbedrijf?

Ga voor een bekende naam

Over het algemeen is het beter om te kiezen voor een verhuurbedrijf dat wereldwijd bekend is, dan een waar je nog nooit van hebt gehoord. De grotere bedrijven hebben namelijk altijd een goede klantenservice en zijn goed bereikbaar. Zij moeten vanwege hun naamsbekendheid hun reputatie natuurlijk waar zien te maken. Voorbeelden van grote namen zijn Sunny Cars, Easyterra, Europacar en RentalCars.

Bekijk vergelijkingswebsites

Vergelijkingswebsites maken je zoektocht naar een autoverhuurbedrijf stukken gemakkelijker. Je kunt hier specifieke gegevens invullen, zoals de data, het type auto, de grootte etc. Zorg er echter voor dat je de getoonde prijs niet klakkeloos aanneemt. Soms zitten er addertjes onder het gras, zoals toeslagen voor extra’s, belasting of andere ongewenste verrassingen. Niet alle bedrijven zetten het inclusieve bedrag op de website. Wat in eerste instantie een goedkope optie lijkt, kan uiteindelijk dus een duurkoop zijn.

Lees reviews

Denk je een huurauto gevonden te hebben die precies aan je wensen voldoet? Dan doe je er goed aan om een aantal reviews te lezen over het desbetreffende verhuurbedrijf. Deze kunnen namelijk veel zeggen over de betrouwbaarheid. Lees je vooral lovende, recente berichten? Dan kun je er vanuit gaan dat deze kloppen. Wanneer een bedrijf bijna alleen maar negatieve reviews heeft kun je er beter niet aan beginnen.

Rijden in Malaga en Spanje; onthoud deze tips

Spanje Benalmádena Costa Del Sol AP7 snelweg zichtbaar vanaf teleferico / kabelbaan met zee en bergen op de achtergrond.
Auto’s rijden op een snelweg aan de Costa del Sol

Het is zover: je hebt eindelijk je huurauto in Malaga opgehaald. En dan moet je ineens de weg op in een vreemde stad, in een vreemd land. Dat is even wennen. Over het algemeen zijn de snelwegen, of “autovias”, van goede kwaliteit in Spanje. Ze zijn er in overvloed,  goed onderhouden en bieden gemakkelijke toegang tot bijna elke bestemming. Toch zijn er dingen die handig zijn om te weten.

Vermijd onnodig autorijden in het stadscentrum

In het centrum van Malaga is het een chaos van jewelste. Vooral wanneer je niet gewend bent om in Spanje te rijden kan dit nogal op je af komen. Het is dus aan te raden om, wanneer je in Malaga blijft, je auto te parkeren tot je naar een andere bestemming gaat. Alle bezienswaardigheden in Malaga zijn op loopafstand, dus je hebt de huurauto niet nodig. Vind je lopen van de ene naar de andere kant van de stad te ver? Neem dan een van de elektrische steppen die overal in de stad voorhanden zijn.

Parkeren

Tenzij je geluk hebt, zul je nergens in het centrum van Malaga op straat kunnen parkeren. Bijna alle plekken zijn ingenomen door inwoners of kosten je de hoofdprijs. Parkeer je huurauto dus op de parkeerplaats van het hotel of in een van de parkeergarages in het stadscentrum. Vaak heeft de accommodatie waar je verblijft voordelige deals, zodat je korting krijgt op een parkeerplaats in de buurt. Dit geldt trouwens voor alle grote steden in Andalusië.

En verder…

Houd je bovenal gewoon altijd netjes aan de verkeersregels, zoals die in Spanje gelden. Lees deze regels voor vertrek zorgvuldig door, zodat je weet waar je aan toe bent. Je zult merken dat er in Spanje niet altijd even goed aandacht wordt besteed aan de regels. Let daar niet op en ga er vooral niet in mee.

Boek snel je huurauto bij de volgende verhuurbedrijven

Hoe je het ook wend of keert; het is een genot om een auto te hebben tijdens je vakantie in Andalusië. Maak er vooral veel gebruik van. Rijd over de mooiste kust- en bergwegen,  bezoek verborgen dorpen en onbekende steden. En vergeet vooral niet om vaak genoeg te stoppen om te genieten van betoverende uitzichten!