Wandelvakantie

Vanwege de enorme variëteit aan landschappen en het perfecte klimaat, is een wandelvakantie in Andalusië een geweldige optie. Ontdek de mooiste gebieden van deze zonnige Spaanse regio, terwijl je ook nog eens sportief bezig bent. Wandelen kan in Andalusië overal; lans prachtige kuststroken, dwars door de bergen, langs pittoreske dorpjes en over uitgestrekte weiden. Je hebt tijdens een wandelvakantie uitgebreid de tijd om alle details in je op te nemen. En om écht in contact te komen met de Andalusische cultuur.

Op wandelreis in Andalusië

Of je er nu voor kiest om in de zomer of in de winter te gaan wandelen in Andalusië; de zon schijnt er bijna altijd! En wandelen in deze regio kan op veel verschillende manieren. Of je nu een beginnend of een gevorderde wandelaar bent; een wandelvakantie in Andalusië is voor iedereen.

Geheel zelfstandige wandelvakanties in Andalusië

Jonge man wandelen met de hond op het strand van het natuurpark Strait, Tarifa, provincie Cadiz, Andalusië, Spanje.
Man loopt samen met zijn hond in Cabo de Gata

Ben jij die sportieveling en wil je dolgraag gaan wandelen in Spanje, Andalusië? Een wandelvakantie is prima zelf te regelen. Kies een bestemming uit, boek je vliegticket en accommodatie(s) en ga op pad. Wanneer je er voor kiest om geheel op eigen houtje te gaan wandelen, zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid. Stippel je route zorgvuldig uit, schaf de juiste benodigdheden aan en zorg ervoor dat je altijd iemand kunt bereiken. Aanrader: loop dwars door de los Pedroches vallei rondom Cordoba. Of volg de langeafstandsroute Gran Senda de Malaga, die in 35 etappes door de hele Malaga provincie leidt.

Een georganiseerde wandelreis in Andalusië

Groepswandelvakantie in Andalusië, Spanje.
Groepswandelvakantie in Andalusië

Vind je het lastig om zelf een route uit te stippelen?  En heb je geen zin om alles zelf te regelen? Kies dan voor een georganiseerde wandelvakantie in Andalusië. De opties zijn eindeloos. Zo kun je alsnog zelfstandig op pad gaan, maar wel alles voor je laten organiseren. Of wat dacht je van een groepsreis met professionele gids, die je de mooiste plekken van Andalusië laat zien? Ontdek bijvoorbeeld de prachtige natuur van Sierra la Tejeda tijdens een 8 daagse wandelvakantie met Djoser. Of verken de mooiste “Pueblos Blancos”, de witte dorpen van Las Alpujarras, tijdens een 5 daagse luxe privé wandelvakantie.

Wandeltours in Andalusië

Foto van Caminito del Rey, een pad met een ongelooflijk landschap, met superhoge rotsen. Wandeltour Andalusië.
Wandeltour “Caminito del Rey”

Wil je graag wandelen in Andalusië, maar vindt je een complete wandelvakantie net wat teveel? Kies dan uit een van de talloze toffe wandeltours die overal in de regio worden aangeboden. Neem deel aan de beroemde Caminito del Rey; een avontuurlijk wandeling langs indrukwekkende kloven. Of ga met een gids in Marbella wandelen, over de hoge toppen boven de stad. Daarnaast is een wandeltour in de Hoge Sierra Nevada is een absolute aanrader. Kortom; wandelen in Spanje, Andalusië kan tot je er bij neervalt…

Wat is jouw favoriete wandelreis? Bekijk snel alle opties en leg je wandelvakantie in het zonnige Zuiden van Spanje op tijd vast. Binnenkort kun jij je wandelschoenen uit de kast trekken!