Stedentrip Sevilla

Stedentrip Sevilla SpanjeHet romantische Sevilla in Spanje is de stad van de flamenco en fiestas. Deze sfeervolle stad, met vele leuke restaurantjes en tapas barretjes, is zeker een bezoekje waard.

 

 

Stedentrip Sevilla Spanje

Sevilla heeft een rijke historie en vele bezienswaardigheden. U kunt in Sevilla terecht voor een grote diversiteit aan kunst, architectuur, folklore en tapas. Sevilla is een grote smeltkroes van beschavingen.

Het centrum van Sevilla is al lange tijd de spil waar alle activiteiten van de stad om draaien. In de straten Sierpes, Tetuan en Velázquez, die zich uitstrekken tussen de Plaza Nueva en Plaza del Duque, vindt u winkels, musea, kerken, adellijke paleizen, cafes en nog veel meer! U hoeft zich niet te vervelen tijdens uw stedentrip in Sevilla.

Aanbieders stedentrip Sevilla

Bezienswaardigheden Sevilla

Setas de EncarnacíonMetropol Parasol, bekend als de Paddestoelen van de Incarnatie, is de grootste houtstructuur van de wereld. Het heeft 2 kolommen van beton waarin de liften voor toegang tot het uitkijkpunt en is gelegen op de Plaza de la Encarnación. De afmetingen zijn 150 x 70 meter, met een hoogte van 26 meter. De ontwerper is de Berlijnse architect Jürgen Mayer. Meer info: www.setasdesevilla.com

Plaza de EspañaPlaza de España werd gebouwd als het middelpunt van de Expo in 1929, die in het Maria Luisa park plaatsvonden. De architect Anibal Gonzalez ontwierp de Plaza om andere exposanten en bezoekers uit de hele Spanje en Latijns-Amerika, te imponeren. Andere paviljoens zijn nu musea en kantoren, met inbegrip van de Pabellon de Bellas Artes, nu het Archeologisch Museum, en de Pabellon Mudejar, die het Museo de Artes y Costumbres Populares herbergt.

Stierenvechten SevillaDeze prachtige arena wordt beschouwd als een van de mooiste in Spanje en is een van de oudste en belangrijkste in de wereld. Hoewel veel van de jongere generatie de sport in Spanje verafschuwen, blijft het fenomenaal populair, vooral in Sevilla. Het gebouw, met zijn imposante barokke gevel, dateert uit 1762 -1881, gebouwd onder een opeenvolging van architecten. De arena biedt plaats aan 14.000 personen en, ondanks zijn grootte, is de akoestiek in de arena goed. De hoofdingang is de Puerta del Principe, met prachtige 16e-eeuwse ijzeren hekken die oorspronkelijk uit een klooster komen.

Bezienswaardigheden Sevilla, KathedraalDe kathedraal Maria de la Sede is na de Sint Pieter de grootste kathedraal van Europa en staat al enige jaren op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De tussen 1402 en 1506 gebouwde spectaculaire gotische kathedraal is de grootste in de wereld. Het hoogtepunt is La Giralda, de klokkentoren die nog steeds is uitgerust met de ingewikkelde architectuur en decoratie typerend voor de Moorse achtergrond. Omdat deze voormalige minaret van een moskee die ooit op deze plek stond werd gespaard van vernietiging, kunnen bezoekers vandaag de dag nog genieten van een ongeëvenaard panorama van Sevilla.

Voorjaar in Sevilla

Het koelere winterweer maakt plaats voor de warmere maanden van de lente. Zowel de toeristen als de lokale bevolking ziet Sevilla in al zijn glorie. De oranje bomen langs de pleinen en straten met kinderkopjes bloeien en vullen de lucht met de geur van oranjebloesem, cafes met gedekte tafels en de terrassen weer geopend. Sevilla maakt zich klaar voor de wereldberoemde viering van Semana Santa (Pasen) en de Feria de Abril.

Musea in Sevilla

Onder de vele musea die Sevilla kenmerken als een van de culturele centra van Spanje, is het Museum voor Schone Kunsten een absoluut juweeltje. Gevestigd in een 13e eeuws voormalig klooster, beschikt het Museum voor Schone Kunsten over een indrukwekkende collectie van onschatbare werken uit een overvloed van beroemde kunstenaars.

Flamenco dansen in Sevilla

De stad Sevilla is de stad van de flamenco. Het loont zeker de moeite om een voorstelling te bezoeken en deze Andalusische passie tot leven te laten komen door middel van zang, dans en gitaar.

Tapas en wijn in SevillaTapas in Sevilla

Elke Sevillano zal trots en koppig volhouden dat de gastronomische kunst van de tapas zijn begin vond in Sevilla. Meer dan 1000 tapas bars in Sevilla serveren een verscheidenheid aan gerechten variërend van ham tot groenten tot gebakken vis. Bestel een paar "tapas para picar", u deelt de tapas dan gezamenlijk.

Architectuur in Sevilla

De architectuur in Sevilla is een unieke smeltkroes van culturen en tijdperken en hebben één voor één hun stempel gedrukt op Sevilla, zoals u zult zien tijdens het verkennen van deze geweldige stad.

 

 

Winkelen in SevillaWinkelen in Sevilla

Spanjaarden, en dan vooral de vrouwen, houden van mode. Sevilla is, net als veel Spaanse steden, een winkelparadijs. Op de levendige weekendmarkten en in de doolhoven van verkeersvrije straten gevuld met een breed scala aan winkels kunt u uw hart ophalen als het om winkelen gaat. Alle grote winkelketens zijn vertegenwoordigd, inclusief natuurlijk "El Corte Ingles", de Spaanse Bijenkorf.

Uitgaan in Sevilla

Of u nu in de stemming bent om gewoon rond te hangen en een praatje in een cafe met terras, op zoek bent naar live muziek, uit dansen gaat in een van Sevilla's nachtclubs, het nachtleven van Sevilla zal u niet teleurstellen.

Excursies Sevilla

Excursies vanuit Sevilla kunnen zijn een tripje naar de Costa de la Luz, Córdoba, Granada of Málaga.

Rondvaartboten Sevilla

Kijk ook eens op onze pagina boot excursies voor de rondvaarten in Sevilla.


Kortingskaart SevillaTip, toeristen kortingskaart Sevilla Spanje

Voor degenen die Sevilla uitgebreid willen bezoeken en veel musea willen zien, de river cruise en/of een toeristische bustocht door Sevilla willen doen en een flamenco voorstellingen wil zien, is een toeristenkaart wellicht interessant.

Wat is een toeristenkaart? Een toeristenkaart is een smart card met een ingebouwde chip die een breed scala aan culturele en recreatieve activiteiten biedt, evenals de toegang tot het openbaar vervoer, toeristische busdiensten en diverse kortingen in winkels en op flamenco voorstellingen bevat, zodat u gewoon kunt relaxen en genieten van uw verblijf. U koopt de kaart voor 24, 48, 72 of 120 uur en er zijn speciale tarieven voor kinderen.
Meer info: www.sevillacard.es

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center