Stedentrip Granada

Stedentrip Granada SpanjeGranada, gelegen tussen de hoogste bergtoppen van Spanje en de Middellandse zee, maakt dat er altijd gegrapt wordt dat je in Granada 's morgens kunt skiën en 's middags genieten van de zon op het strand.

 

Granada

De met sneeuw bedekte bergtoppen van de Sierra Nevada in Spanje bieden een schitterend decor voor de Alhambra, de Costa Tropical in het zuiden langs de kust van de Middellandse zee. Harmonieus geïntegreerd zijn natuur en architectuur, de schoonheid van de rijke exotische islamitische paleizen, de patio's en de tuinen zullen u versteld doen staan.

Aanbieders stedentrip Granada

 

Granada, universiteitsstadGranada Universiteitsstad

Granada heeft de reputatie van een zonnige en vrolijke bevolking. Het opvallend vriendelijke karakter van de meeste burgers maakt dat u ze vaak vrolijk kakelend aantreft in een van de vele bars, of u vindt ze in een van de vele tapasbars. De prestigieuze universiteit van Granada trekt jaarlijks 60.000 nationale en internationale studenten, een populatie die de straten van Granada een levendige aanblik bezorgd.

Granada, Capilla RealCapilla Real en de kathedraal van Granada

Gebouwd als een passend mausoleum voor de meest beroemde monarchen is de Capilla Real (koninklijke kapel) nog indrukwekkender dan de veel grotere naastgelegen kathedraal van Granada. Stap door de deuren van dit prachtige gotische gebouw, neem de schoonheid van de kapel in u op, en ga op zoek naar de marmeren graven van Fernando en Isabel, samen met hun dochter en schoonzoon.

 

 

Het Alhambra in Granada

Het Alhambra is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada. Het Alhambra weerspiegelt de ongeëvenaarde schittering en extravagantie van de rijke islamitische geschiedenis van Granada. U dient hier, zeker als u van wat verder weg komt, vooraf te reserveren. Kijk hiervoor op: www.alhambradegranada.org

Granada, AlbaicínDe wijk Albaicín in Granada

De kronkelende steegjes en witte gebouwen van de historische islamitische wijk van Granada is niet alleen de oudste wijk, maar is ook de meest kenmerkende, volledige en echte islamitische wijk van heel Spanje.

 

Flamenco in Granada

Andalusië is nog steeds de plek om flamenco te zien in zijn meest authentieke vorm. Veel van de meest bekende Spaanse flamenco spelers zijn afkomstig uit de traditionele zigeunerwijk van Granada, Sacromonte, waar u nog een bezoek kunt brengen aan de grotten en grotwoningen voor spontane optredens!

https://www.youtube.com/watch?v=KQIzIJN98eU

 

Uitgaan in Granada

De "Granadiños" zijn experts op het gebied van genieten van het leven, met een levendig uitgaansleven als gevolg. Breng een avond nippend aan uw sangría door in een café met terras, geniet van de feestelijke sfeer van de bars in Granada, of bekijk zelfs de grotten verbouwd tot nachtclubs in de wijk Sacromonte.

Tapas eten in GranadaTapas eten in Granada

Een van oudsher Spaans, maar steeds internationaler wordend fenomeen, is de "Tapeo". Tapas, bestaande uit diverse kleine hapjes die er voor dienen om de tijd door te komen tussen de lunch en het late avondmaal, vonden hun oorsprong in Andalusië. Vandaag de dag is Granada een van de weinige steden waar u in een enkel geval nog steeds gratis tapas bij de bestelling van een drankje krijgt. Tevens heeft Granada de reputatie voor het toevoegen van een persoonlijke "touch" aan de Andalusische tapas.

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center