Stedentrip Cordoba

Stedentrip Córdoba SpanjeCórdoba ligt in het hart van Andalusië in Zuid Spanje en heeft lang gediend als een strategisch punt bij het reizen in de hele regio.

 

 

 

Cordoba

Córdoba ligt in de buurt van de andere steden in Andalusië, zoals Granada, Sevilla, Málaga en Marbella, die u zeker gezien moet hebben. De provincie Cordoba heeft ook vele pittoreske stadjes en steden die zeker een bezoek waard zijn.

Aanbieders stedentrip Cordoba

Werelderfgoedlijst van de UNESCO

De historische binnenstad van Córdoba staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is "La Juderia", de joodse wijk, een schilderachtige en authentieke omgeving van met bloemen gevulde patio's en geplaveide straten. La Juderia is een onderdeel van de historische wijk van de Cordoba en is een van de grootste dergelijke wijken in Europa.

La Mezquita

La Mezquita, CórdobaDeze grote moskee van Córdoba is een van de historische en architectonische schatten van Spanje en een van de meest bezochte plekken in het land. Zijn prachtige ontwerp en de sierlijke zuilen en delicate bogen zijn een wonder om te aanschouwen. Het is, zonder twijfel, een van de beste voorbeelden van de islamitische architectuur in Spanje.

Festivals in Córdoba

Fiesta tijd! Zorg ervoor dat u naar Córdoba gaat tijdens een van zijn festivals, de Feria de Córdoba, Semana Santa (Pasen), Cruces de Mayo (mei Kruisen), het bloemrijke Festival de los Patios, het Festival de la Guitarra en de Cata de Vino. U zult er achter komen hoe de Córdobans feest vieren!

Activiteiten in Córdoba

Met zijn aangename weer het hele jaar door is het altijd een goed moment om naar de provincie Córdoba te gaan. U kunt er op een terrasje zitten en ontspannen onder het genot van een maaltijd. U kunt er genieten van een breed scala aan outdoor activiteiten zoals golfen, fietsen, wandelen of paardrijden. In Córdoba zijn de dagen bijna altijd gevuld met warme zonneschijn, zeker iets om van te genieten tijdens uw verblijf.

Bezienswaardigheden: kunst en cultuur in Córdoba

Córdoba heeft veel te bieden in termen van cultuur, muziek en kunst. Het is de geboorteplaats van de filosoof Seneca, de joodse arts Maimonedes, en Averroës (een islamitische jurist, arts en filosoof). De historische wijk wordt beschouwd als de grootste in Spanje. Córdoba is ook de thuishaven van het Festival de la Guitarra, evenals de grootste olijfgaarden. U wordt getuige van de twee bekendste culturele evenementen van Spanje - flamenco dansen en stierenvechten.

 

 

Córdoba museaMusea in Córdoba

De musea in Córdoba bestrijken een breed scala aan onderwerpen, zoals kunst, geschiedenis en wetenschap. Zo is er het Archeologisch Museum, dat in een paleis uit de Renaissance is gevestigd. Het heeft een grote tentoonstelling uit Iberische, Romeinse, Visigother, Mudejar, Renaissance en islamitische tijdperken. Ook is er het museum over stierenvechten, dat hulde brengt aan bekende stierenvechters, zoals Machaquito, Manolete, El Cordobes, Lagartijo, en Guerrita. Gefascineerd door sieraden? Bezoek het Regina Museum, waar u oude sieraden treft die in Córdoba gemaakt zijn. Naast een bezoek aan deze musea zijn er nog vele andere musea in Córdoba.

Excursies Córdoba

Excursies vanuit Córdoba kunnen zijn naar Medina Azahara, Córdoba's 10e-eeuwse versie van Versailles, een paleis van onbeschrijfelijke luxe waar men 25 jaar over deed om het te voltooien. Tevens is een excursie naar de bergketen Sierra Norte de moeite waard. Het heeft veel te bieden, zoals de natuur op zijn best, fascinerende monumenten en aangelegde dorpen. De Sierra Norte omvat het Sierra Norte Parque Natural. Het ligt aan de noordelijke rand van de provincie Sevilla en wordt begrensd door Huelva, Córdoba en Badajoz.

Uitgaan in Córdoba

Houdt u van het nachtleven? Córdoba biedt u de mogelijkheid om de hele nacht door te dansen, u vindt er vurige flamenco avonden en nog veel meer. Maak uw keuze. Wees gerust, Córdoba is ingesteld op maximaal plezier.

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center