Sierra Nevada

Natuurparken Andalusie - Sierra NevadaHet natuurgebied de Sierra Nevada, ook bekend als skigebied, herbergt de hoogste top Spanje, de Mulhacen van 3.482 meter hoog.

 

 

 

Geïntegreerd in de bergketen van Penibetica strekt de Sierra Nevada zich uit van het zuidoosten van Granada tot de westkant van Almería. Vanwege de grote verscheidenheid aan landschappen en unieke waarde voor de natuur wordt het gebied bestempeld als Natuurpark, als Nationaal Park en tevens wordt het internationaal erkend als een biosfeerreservaat.

Klimaat en hoogteverschillen

Het klimaat en de hoogteverschillen hebben gezorgd voor een groot aantal plantensoorten die zich hebben aangepast aan de moeilijke omstandigheden. In de hoge bergen, zoals el Veleta en de Tajo de los Machos, vindt u door beschutting van de rotsen en tussen de natuurlijke scheuren in de rots, exclusieve plantensoorten. Op deze hoogte liggen ook mooie gletsjervalleien zoals de Siete Lagunas.

Halverwege de bergen domineren bossen het landschap, bestaande uit loof-eiken, esdoorns, wilde kersen en kastanjes. Deze bossen veranderen het uiterlijk en de kleurschakeringen van het landschap door de seizoenen heen. Als de herfstbladeren beginnen te vallen is het oker dat overheerst, maar met de komst van de lente en de nieuwe scheuten is alles groen.

Sierra Nevada, floraFlora en fauna

Al deze plantensoorten en het klimaat bepalen dat er ook een rijke fauna is. In de hoge bergen ziet u verschillende vogelsoorten. Beschut door het bos woont er ook een grote gemeenschap van zoogdieren, zoals wilde zwijnen, vossen en dassen. Van alle diersoorten die er leven, is zonder twijfel de berggeit het best vertegenwoordigd. Ook de ongewervelde gemeenschap is present, er zijn veel soorten die uniek zijn voor deze omgeving, met inbegrip van meer dan twintig soorten vlinders en dertig soorten kevers.

 

 

De bewoners van de Sierra Nevada

Tartessos, Feniciërs, Grieken, Carthagers en Romeinen vestigden zich in deze omgeving, maar zeker waren het de Arabieren die een belangrijke erfenis nalieten in de architectuur en irrigatie systemen, zoals bergbeekjes. Met betrekking tot de architectuur zijn de dorpen van de Alpujarra gekenmerkt door witte huizen met kleine ramen, platte daken, kenmerkende schoorstenen en veranda's tegen de hellingen van de bergen.

Rondreis Sierra Nevada

Wilt u een rondreis maken door dit mooie natuurgebied de Sierra Nevada, bekijk hier de mogelijkheden.

Skiën in de Sierra NevadaSkiën in de Sierra Nevada

Zeer belangrijk voor de lokale bevolking is de toeristische sector rond dit gebied. Skiërs, bergbeklimmen, vissen of wandelen zijn hier voldoende mogelijk om van uw vakantie te genieten.

De Sierra Nevada is een skigebied en gelegen op slechts een steenworp afstand van de Middellandse Zee is de zon praktisch gegarandeerd. Het heeft de beste lente sneeuwcondities in Europa en is nog steeds redelijk geprijsd in vergelijking met veel van zijn Europese tegenhangers.

Als een van de hoogst gelegen resorts in Europa is het (wellicht verrassend) zeer sneeuwzeker en heeft meestal een lang seizoen. Traditioneel begint het seizoen rond eind november en loopt door tot het einde van april of zelfs tot in de eerste week van mei.

Het Sierra Nevada skigebied biedt haar bezoekers een breed en steeds groter wordend scala aan faciliteiten en een skigebied voor skiërs en snowboarders van alle klassen.

Meer info: www.sierranevada.es en voor wandelaars kijk ook eens op www.sierranevadageotourism.org

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center