Tabernas Hollywood

Bezienswaardigheden Andalusië, Almería - Mini HollywoodMini-Hollywood is een gebied gelegen in de woestijn van Tabernas, Almería. De unieke, prachtige en mysterieuze landschappen vormen de achtergronden voor historische legendarische films.

 

Mini Hollywood in Tabernas

Bekende films die opgenomen zijn in de woestijn van Tabernas zijn 'A Fistful of Dollars', 'For a Few Dollars More', 'The Good, the bad and the Ugly', 'Indiana Jones and The Last Crusade'... Deze films zijn dus niet in Arizona opgenomen, zoals velen van u misschien denken. Typische western steden werden gebouwd, die u nog steeds kunt bezoeken in Oasys Theme Park.

Het bestaat uit een oppervlakte van ongeveer 30 hectare, een Wild West Stadje, een dierentuin en een zwembad (geopend voor publiek in de zomer). Er zijn meer dan 4.000 bomen en ongeveer 20.000 planten geven onderdak aan ongeveer 800 dieren van 175 verschillende soorten (velen van hen beschermde en een aantal bedreigde soorten).

Bezienswaardigheden Almería - Oasys Thema ParkHet oude Western stadje

Dit was de eerste en meest beroemde filmlocatie waar wereldberoemde spaghetti westerns werden opgenomen. Oasys Theme Park biedt dagelijks Western shows die u laten genieten van het oude Wilde Westen. Er zijn shows om 12.00 uur en 17.00 uur en tijdens de zomer van 1 juni tot 30 september, is er een extra show om 20.00 uur. Er vindt een vuurgevecht plaats op het dorpsplein die eindigt met de ophanging van de slechterik naast het kantoor van de sheriff, dit alles begeleid door muziek van Ennio Morricone. Deze western stad brengt u terug naar de spaghetti western films die we allemaal wel hebben gezien op televisie of in de bioscoop.

U kunt ook genieten van een echte "Can Can" dansvoorstelling, uitgevoerd door Can Can meisjes in de Yellow Rose Saloon om 13.00 uur en 16.00 uur, plus een bijkomende show om 19.00 uur van 1 juni tot 30 september.

Bezienswaardigheden Andalusië - Woestijn in AlmeríaHet Arizona restaurant

Het Arizona restaurant is naast het bankgebouw. Het restaurant is geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur. Het uitgebreide buffet biedt
salades, vlees, paella, vis, etc. en u mag zoveel eten als u wilt. De prijs is 16 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen, maar als u betaalt bij de ingang bespaart 2 euro per persoon. Het restaurant biedt plaats aan 400 personen en heeft een klein zwembad, waar u kunt afkoelen.

Overige horeca

Er is een bar, waar u barbecue maaltijden kunt nuttigen, en langs de route door de dierentuin zijn er verschillende bars voor een drankje of een ijsje. De Afrikaanse bar en de Saloon bieden warme en koude snacks, en tenslotte kunt u uw eigen eten meenemen om van te genieten op de picknickplaats.

 

 

Bezienswaardigheden Andalusië - Western Stad bij AlmeríaHet bioscoop museum

Het bioscoop museum is gevestigd in het bankgebouw. De collectie neemt u mee door verschillende periodes in de tijd en geeft originele modellen van projectoren, posters en diverse cinematografische accessoires uit het begin van de vorige eeuw tot vandaag. De collectie bestaat uit 150 stuks projectoren, grote en kleine zaklampen en caleidoscopen, waarvan sommige dateren uit 1800. Deze collectie wordt aangevuld met een serie van 213 affiches van spaghetti westerns opgenomen in Almería. U vindt er alles van uitvindingen uit de tijd van voor de films, tot de eerste projector met geluid, die het einde van het tijdperk van de "stomme film" inluidde.

Wagens en Postkoetsen Museum

Hier ziet u de karakteristieke wagens en postkoetsen, gebruikt door acteurs als Gary Cooper, Clint Eastwood, Lee van Cleef enz. Alle wagens worden bewaard in perfecte omstandigheden sinds de tijd dat ze werden gebruikt voor belangrijke producties.

Bezienswaardigheden Andalusië - TabernasSafari en dierentuin

Dit is een plaats binnen Oasys Theme Park, waar u de biodiversiteit van de planeet kunt waarnemen en waar u nog diverse bedreigde diersoorten zult aantreffen. Het Oasys Safari Park strekt zich uit over een oppervlakte van 25 hectare, met dieren uit vijf werelddelen. De witte neushoorn, een giraffe, bruine beren, een witte tijger, nandoes, zebra's, schildpadden, hagedissen, prairiehonden, kleine apen, een krokodil, beverratten, pekari, toekan, lama's, guanaco's, fazanten, leeuwen, dromedarissen, kamelen, emoes, wolven, grote koedoe, capibara's of een python zijn slechts een paar van de dieren die u zult zien.

Overig

Er is ook een zwembad, cactus tuin voor de kinderen om in te spelen en een fotowinkel om u te vermommen als acteur voor een leuk souvenir uit Oasys Theme Park.

Bovenstaande informatie is vertaald van Unique Almería. Foto's Unique Almería.

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center