Hoogtepunten Ronda

Dramatisch gelegen op een bergtop, boven een diepe kloof, torent de stad Ronda spectaculair boven zijn omgeving uit. Ronda wordt gezien als de grootste “Witte Stad” van het land en trekt jaarlijks tal van bezoekers. Dit allemaal vanwege zijn rijke geschiedenis en indrukwekkende locatie. De stad dateert deels uit de Islamitische tijd en deels uit de 15e eeuw. En de mooie bezienswaardigheden van Ronda, Spanje liggen voor het oprapen. Wil jij ook een bezoek brengen aan een van de mooiste steden van Andalusië? Bekijk dan alvast alle hoogtepunten van Ronda!
Dramatisch gelegen op een bergtop, boven een diepe kloof, torent de stad Ronda spectaculair boven zijn omgeving uit. Ronda wordt gezien als de grootste “Witte Stad” van het land en trekt jaarlijks tal van bezoekers. Dit allemaal vanwege zijn rijke geschiedenis en indrukwekkende locatie. De stad dateert deels uit de Islamitische tijd en deels uit de 15e eeuw. En de mooie bezienswaardigheden van Ronda, Spanje liggen voor het oprapen. Wil jij ook een bezoek brengen aan een van de mooiste steden van Andalusië? Bekijk dan alvast alle hoogtepunten van Ronda!

De Arabische baden van Ronda

Oude Arabische baden in Ronda, openbare gratis toegang tot oude Arabische ruïnes in Spanje, prachtige foto van verloren moslimcultuur in Andalusië.
De Arabische baden van Ronda

Een van de meest bijzondere Ronda bezienswaardigheden, is het opgegraven 13e-eeuwse Arabische badhuis. Deze unieke attractie ligt net buiten de stadsmuren. Vroeger was dit een plek waar de Moren kwamen om hun lichaam te zuiveren voordat ze naar de Moskee gingen of om heerlijk te ontspannen. De meeste kamers, gewelven en delen van het watersysteem zijn goed bewaard gebleven. Ze geven een goede indruk van hoe het er destijds geweest moet zijn. Erg indrukwekkend en interessant!

Puente Nuevo

De Puente Nuevo („Nieuwe Brug”) overspannen de 120 meter diepe kloof die de GuadalevaÂn rivier voert en verdeelt de stad Ronda, de El Tajo kloof. Ronda, Provence van Malaga, Andalusië, Zuid-Spanje.
De Puente Nuevo, oftewel de Nieuwe Brug van Ronda

De Puente Nuevo, oftewel de “nieuwe brug”,  is hét symbool en de ziel van Ronda. Het is de grootste van drie bruggen die over de 120 meter diepe Tajo Kloof hangen. De Puente Nuevo is maar liefst 98 meter hoog en verbindt de twee stadsdelen van Ronda, Spanje met elkaar. Rivier de Guadalevín stroomt onder de brug door en geeft het geheel een magisch effect. Hoogtevrees? Ga dan vooral niet te dicht bij de reling hangen…

Alameda del Tajo

Alameda del Tajo openbaar stadspark in Ronda. Andalusië, Spanje.
Het openbare stadspark van Ronda; Alameda del Tajo

Als we het dan toch over spectaculaire plekken hebben, hoort het 19e-eeuwse stadspark Alameda del Tajo daar ook zeker bij. Met zijn prachtige promenades en panoramische balkons boven de kliffen, is dit echt een must-visit. De wandelpaden worden omringd door eeuwenoude bomen, standbeelden, bloemen en planten. Maar de spectaculaire uitzichten over de rotsachtige kloven en het omringende landschap zijn nog wel het mooist. Een absolute topper onder alle Ronda bezienswaardigheden.

Plaza de Toros

Plaza de Toros (arena) in Ronda, geopend in 1785, een van de oudste en beroemdste arena voor stierengevechten in Spanje. Andalusië.
Plaza de Toros (Arena)

Ondanks dat stierenvechten voor veel mensen niet door de beugel kan, is deze bijzondere Arena in Ronda zeker een bezoek waard. Hij werd helemaal van steen gebouwd in de 18e eeuw, tijdens het bewind van de stierenvechter kampioen Pedro Romero. Tegenwoordig is de Plaza de Toros een museum en wordt het alleen gebruikt bij de spectaculaire Goyesca-stierengevechten in september.

Boek bij de onderstaande reisorganisaties direct je vakantie naar Ronda

De oude Moorse stad “La Ciudad”

Straten van Ronda, Spaanse Moor-stad - Ronda, Malaga, Andalusië, Spanje.

Het historische centrum van Ronda is de ziel van de stad. Met zijn oude pleinen, smalle straatjes en charmante witgekalkte huizen ga je hier terug in de tijd. Er hangt in La Cuidad een heerijke Europese sfeer, die wordt gecombineerd met Arabische invloeden. Dit is de plek waar je de meeste culturele bezienswaardigheden van Ronda, Spanje zult vinden. Zoals het pittoreske plein Plaza de la Duquesa de Parcent, Palacio de Mondragón, Casa Juan Bosco en nog veel meer.

Casa del Rey Moro

Historische architectuur van het 18e-eeuwse huis van de Moorse koning (Spaans: La Casa del Rey Moro) in de stad Ronda, Andalusië, Spanje.
Casa del Rey Moro (huis van de Moorse Koning)

Dit imposante “Paleis Huis” dateert uit de 18e eeuw. Het is een monumentaal gebouw dat uniek is vanwege zijn historisch belang in de geschiedenis van de herovering en verdediging van Ronda. Dit vanwege de strategische locatie door de eeuwen heen. Het huis bestaat uit drie delen: de watermijn, het huis zelf en de spectaculaire tuin. Van binnen is het gebouw niet toegankelijk, maar wel mag je door de prachtige buitenruimte dwalen. Met zijn stromende fonteinen, kleurrijke bloemen en mooie vijvers, lijkt de tuin bijna op die van het Alhambra in Granada.

Museum Lara

Houd je wel van een extra portie geschiedenis? Dan mag Museo Lara niet ontbreken tijdens je bezoek aan Ronda. Dit is namelijk een van de beste geschiedenismusea van de stad. Het herbergt een grote verscheidenheid aan gespecialiseerde collecties, waaronder talloze antieke wetenschappelijke instrumenten, film en fotografie, eeuwenoude klokken etc. De tentoonstelling van de Heilige Inquisitie en Hekserij is de meest bekende en interessante. Ontdek het zelf en zet Museo Lara alvast op je bucketlist!

Dit zijn de populairste activiteiten in Ronda

Ronda bezoeken

Natuurlijk wil je deze geweldige Spaanse stad zo snel mogelijk bezoeken nu je weet wat er allemaal op je ligt te wachten. En dat is gelukkig niet zo moeilijk! Vanuit vele bestemmingen in Andalusië worden er tours aangeboden naar Ronda. Bijvoorbeeld vanuit Malaga, Marbella, Granada, Sevilla en Cadiz. Ook kun je Ronda vanuit Gibraltar bezoeken door middel van een tour. Daarnaast is de stad goed te bereiken met eigen vervoer. Huur bijvoorbeeld een auto op het vliegveld waar je aan komt (Malaga is het dichtstbijzijnde) en maak er meteen een roadtrip door Andalusië van!

Dit zijn de populairste accommodaties in en nabij Ronda

Geschikt voor duurzame reizigers!
Apartamentos Villa Serali ⭐⭐⭐⭐
🏖️ Appartement
🏬 Fantastische locatie
⭐ Met een 9,3 beoordeeld op Booking.com
vanaf prijs
Booking.com
Ideaal voor stelletjes!
Hotel El Tajo & SPA ⭐⭐⭐
🏖️ Centraal gelegen
🏬 Spa en zwembad
⭐ Met een 8,3 beoordeeld op Booking.com
€54,00
vanaf prijs
Booking.com
Perfect voor gezinnen!
Catalonia Ronda ⭐⭐⭐⭐
🏖️ Zwembaden
🏬 Dakterras
⭐ Met een 9,3 beoordeeld op Booking.com
€140,00
vanaf prijs
Booking.com

Al met al is Ronda, Spanje te mooi en bijzonder om achterwege te laten. Bekijk nu nog alle opties en boek je vakantie naar Ronda met een van de vele reisaanbieders zoals Kras, Tui, Sunweb, de Jong Intra of D-Reizen. Dat wordt genieten!