Malaga

Bezienswaardigheden MálagaDe sfeervolle stad Málaga heeft diverse leuke en interessante bezienswaardigheden die wij voor u op een rijtje hebben gezet.

 

 

 

Bezienswaardigheden in Málaga

Voor een uitgebreid overzicht van de bezienswaardigheden, zoals het Picasso museum en geboortehuis, de Kathedraal "La Manquita", La Alcazaba, Castillo de Gibralfaro etc. en meer leuke informatie over Málaga Stad verwijzen wij u naar www.malaga-reisgids.nl

Cultuur in Málaga

Málaga is een stad met een diepgewortelde cultuur. Het heeft 3000 jaar geschiedenis die is opgebouwd uit vele gebruiken, afkomstig van vele verschillende culturen. De vele oude tradities hebben Málaga een geheel eigen stijl gegeven. Er is altijd wat te doen in Málaga, zoals een breed scala aan tentoonstellingen, festivals, concerten en nog veel meer. Bekende festivals zijn de Feria de Agosto, Carnaval de Málaga en de Fiesta Mayor de Verdiales. Málaga is een smeltkroes van culturen en beschavingen.

Musea in MálagaMusea in Málaga

Málaga wordt niet voor niets de stad van de musea genoemd. Het heeft meer dan 20 musea, waarvan er 15 gegroepeerd liggen in dezelfde buurt. Het is een feest om te kunnen kiezen uit een breed scala aan mogelijkheden uit de hedendaagse kunst, religieuze kunst, historische artefacten en, natuurlijk, Pablo Picasso's werken, gehuisvest in het geboortehuis van Pablo Picasso en het Picasso Museum van Málaga.

 

 

Architectuur in Málaga

De belangrijkste bezienswaardigheden in Málaga, zoals het Teatro Romano (Romeinse theater) en het Gibralfaro kasteel, grijpen respectievelijk terug naar de tijd van de Romeinen en de Moren. Málaga is ook overladen met religieuze monumenten en kerken, waarvan de belangrijkste "La Manquita" is, de kathedraal van Málaga. De architecturale scene van Málaga is een mozaïek van verschillende stijlen, variërend van Moors tot Barok, religieus tot modern, en nog veel meer. Onnodig te zeggen dat een dergelijk mengeling zorgt voor een schitterende weergave van de historische, culturele en artistieke architectonische expressie.

Tuinen en parken in MálagaTuinen en parken in Málaga

Málaga herbergt enkele van de mooiste en meest adembenemende parken en tuinen in Spanje en zelfs in Europa. Deze rijkdom van botanisch erfgoed biedt u een reis naar het paradijs, weelderige tuinen met een breed scala van botanische soorten in combinatie met historische beelden en gebouwen. De belangrijkste bezienswaardigheden als het gaat om de tuinen van Málaga zijn "La Concepcion", vogelpark "El Retiro" en het Parque de Málaga.

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center