Jerez de la Frontera

De parel Jerez de la Frontera (meer bekend als Jerez), wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. En dat is eeuwig zonde. Deze prachtige oude stad heeft namelijk veel verassingen voor je in petto. Het Moorse fort uit de 11e eeuw domineert de oude wijk, die vol ligt met historische attracties. Daarnaast staat de stad vooral bekend om zijn flamencomuziek, dansende paarden en zijn  sherry- en brandewijnproductie. Lees snel verder en ontdek wat Jerez nog meer te bieden heeft!
De parel Jerez de la Frontera (meer bekend als Jerez), wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. En dat is eeuwig zonde. Deze prachtige oude stad heeft namelijk veel verassingen voor je in petto. Het Moorse fort uit de 11e eeuw domineert de oude wijk, die vol ligt met historische attracties. Daarnaast staat de stad vooral bekend om zijn flamencomuziek, dansende paarden en zijn  sherry- en brandewijnproductie. Lees snel verder en ontdek wat Jerez nog meer te bieden heeft!

Jerez de la Frontera bezienswaardigheden

Er liggen zoveel attracties voor het oprapen in Jerez, dat we ze onmogelijk allemaal kunnen opnoemen. Maar de volgende bezienswaardigheden in het historische centrum mogen tijdens een stadswandeling niet worden overgeslagen:

Het Alcázar de Jerez

Alcazar in de stad Jerez de la Frontera, Costa de la Luz, provincie Cadiz, Andalusië.
Het Alcazar de Jerez

Het elegante fort van Jerez is een van de best bewaarde monumenten uit het Almohad tijdperk in Andalusië. Zijn prachtige achthoekige toren is typerend voor dit soort verdedigingsforten. Het Alcázar is bereikbaar via islamitische tuinen, die de sfeer van Moorse tijden goed weergeven. Met zijn kleurrijke bloembedden, magische fonteinen en de goed bewaard gebleven Arabische baden, is dit een paradijs om te verkennen. Mis het niet!

De Kathedraal van Jerez

Kathedraal in avondtijd. Jerez de la Frontera, Spanje, Andalusië.
De imposante Kathedraal van Jerez de la Frontera

Ook voor niet-gelovigen is de Kathedraal van Jerez een prachtwerk om te zien. Gebouwd in de 17e eeuw, met gotische, barokke en neoklassieke stijlen, domineert deze kerk de stad. Het gebouw herbergt bovendien een interessant kathedraalmuseum. Hier kun je prachtige schilderijen bewonderen van verschillende beroemde kunstenaars.

Palacio del Virrey Laserna

Prachtig gelegen in het hart van het historische centrum, is dit luxe paleis een van de mooiste Jerez de la Frontera bezienswaardigheden. Het is van generatie op generatie doorgegeven sinds de verovering van Jerez in de 13e eeuw. Leer tijdens een van de vele rondleidingen meer over de opwindende geschiedenis van de laatste onderkoning van Peru en Spanje. Hij woonde eind 18e en begin 19e eeuw met zijn gezin in dit prachtige, adellijke paleis. Resi terug in de tijd en ontdek de levensstijl van deze familie, die verbonden is met de geschiedenis van Spanje.

Monasterio de la Cartuja de Santa

Het Monasterio de la Cartuja de Santa Maria van Jerez de la Frontera in Andalusië, Spanje.
Het Klooster van de Cartuja de Santa

Dit indrukwekkende klooster ligt op ongeveer 5 kilometer van de stad, maar is echt een must-visit. Het werd in 1476 gebouwd en wordt gezien als een van de meest opmerkelijke en mooiste kloosters van de Kartuizer Orde in Spanje. Bezoek deze plek met een gids en bewonder meteen de prachtig aangelegen tuinen. Tours zijn te boeken vanuit Jerez zelf. Plan je bezoek ruim op tijd!

De Koninklijke School voor Ruiterkunst

De Koninklijke Andalusische School voor Ruiterkunst. Jerez de la Frontera, Spanje.
De school van de Ruiterkunst in het centrum van Jerez

Ben jij ook een echte paardenfan? Dan kun je in Jerez de la Frontera je hart ophalen. Deze beroemde school is gevestigd in het centrum van de stad. Het mag zich een van de meest belangrijkste klassieke rijacademies ter wereld noemen. Boek een rondleiding door de 60 stallen en bewonder harnassen en tuig, die gedragen zijn door alle presterende hengsten. Sommige hiervan dateren uit de 18e eeuw. Ook mag een beroemde paardenshow niet ontbreken. Aanschouw hoe paarden en ruiters verschillende choreografieën uitvoeren tijdens een geweldige opvoering!

Het Jerez de la Frontera Circuit

Het beroemde Jerez de la Frontera Circuit. Jerez, Spanje, Andalusië.
Het beroemde Jerez de la Frontera Circuit

Heel wat anders, maar ook typisch voor de stad, is het Jerez de la Frontera Circuit; een motorracecircuit van 4.428 kilometer lang. Al meer dan 25 jaar worden hier wedstrijden gehouden op het hoogste niveau. Het is een van de beroemdste circuits ter wereld, voor zowel motorfietsen als racewagens. Maar ook voor de presentatie van nieuwe voertuigen. Er worden verschillende guided tours rond het circuit georganiseerd. Wees er snel bij, deze zitten namelijk snel vol!

De magie van de Sherry

Sherry-wijnproeverij, selectie van verschillende versterkte Jerez-wijnen in glazen van droog tot heel zoet, Jerez de la Frontera, Andalusië, Spanje.
Een sherry proeverij in een van de vele bodega’s van Jerez

Jerez de la Frontera en sherry zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen met twee andere steden, is Jerez namelijk de “moeder” van deze heerlijke alcoholische drank. Met tal van pakhuizen en bodega’s die verspreid liggen door de stad, is sherry hier overal om je heen. De lokale bevolking duikt dagelijks de wijnmakerijen in, om voor een paar euro hun flessen te vullen. En natuurlijk mag jij een bezoek aan een van deze bodega’s ook niet overslaan voor een proeverij. Proef de verschillende smaken en wordt ook verliefd op deze traditionele, versterkte wijn. Salut!

Betoverende Flamenco

Het bruisende Flamenco festival in Jerez de la Frontera, Spanje, Andalusië.
Het bruisende Flamenco festival in Jerez de la Frontera

Jerez is de geboorteplaats van de Flamenco. En deze beroemde Spaanse dans komt nog meer tot leven tijdens “Festival de Jerez”: een bruisend flamencofestival, waarbij de stad gedurende 2 weken (eind februari tot half maart), bezaaid is met dansers uit heel de wereld. Zij vullen de vele flamencobars en peñas met hun energie en passie. Je kunt bijna niet anders dan zelf ook een dansje wagen! Buiten het festival kun je echter ook genieten van Flamenco in Jerez. Woon een live Flamenco show bij (met of zonder diner) en laat je omverblazen.

Dit zijn de populairste activiteiten in Jerez de la Frontera

Overnachten in Jerez de la Frontera

Er is genoeg te doen in Jerez om meerdere dagen te kunnen verblijven. Je hebt talloze mogelijkheden qua accommodaties; van luxe hotels en traditionele verblijven tot resorts net buiten Jerez. Hier volgen meerdere aanbevelingen voor een fantastisch verblijf in deze mooie stad. Wil je verblijven in een prachtig historisch pand middenin de historische wijk van de stad? Dan is Hotel Palacio Garvey echt wat voor jou. Liever een luxe hotel met buitenzwembad en spa? In dat geval is Hotel Jerez & Spa de perfecte optie, gelegen net buiten de stad. Gaat je voorkeur uit naar een eigen appartement? Dan is Apartamentos Sherry Center zeer geschikt.

Dit zijn de populairste accommodaties in Jerez de la Frontera

Perfect voor cultuursnuivers!
Hotel Palacio Garvey ⭐⭐⭐⭐
🏖️ 19e-eeuws hotel
🏬 In het historische centrum
⭐ Met een 8,7 beoordeeld op Booking.com
€80,00
vanaf prijs
Booking.com
Ideaal voor gezinnen!
Hotel Jerez & Spa ⭐⭐⭐⭐
🏖️ Zwembad en spa
🏬 Gratis parkeren
⭐ Met een 8,6 beoordeeld op Booking.com
€92,00
vanaf prijs
Booking.com
Geschikt voor stelletjes!
Apartamentos Sherry Center ⭐⭐⭐⭐
🏖️ Appartement
🏬 In het centrum
⭐ Met een 8,8 beoordeeld op Booking.com
€74,00
vanaf prijs
Booking.com

Al met al is Jerez de la Frontera een stad die je moet hebben gezien. Met zijn korte afstand tot Sevilla en Cadiz, is Jerez vanuit deze steden gemakkelijk te bereiken. Combineer je bezoek met deze bestemmingen en ervaar het mooiste van Andalusië!

Boek nu snel je verblijf met de volgende reisorganisaties