Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera bezienswaardighedenJerez de la Frontera is is bekend om zijn sherry, de paarden en de flamenco.

 

 

 

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera heeft een historisch centrum en is een van de bijzondere steden in Cádiz waar de pracht van aristocratische paleizen met de typisch Andalusische huizen verenigd zijn.

Jerez de la Frontera bezienswaardigheden - VendimiaSherry in Jerez de la Frontera

De uitzonderlijke geografische ligging van Jerez de la Frontera, in de nabijheid van de Atlantische Oceaan, de lokale kalkhoudende bodem, de Palomino druif, en de zorgvuldige rijping van de druif maken dat in deze streek 's werelds meest bekende sherry wordt geproduceerd. De productie van deze wijnen wordt beschermd door de "Consejo Regulador de la Denominación de Origen Jerez - Xerès - Sherry". De wijnkelders in Jerez zijn grote ruime gebouwen met hoge pannendaken. Ze zijn ontworpen op een zodanige manier om een constante temperatuur en vochtigheid in halfdonker te waarborgen. Een voorwaarde voor de productie van essentiële sherry.

Het enorme aanbod van cultuur is verrijkt met de aroma's van de regionale gerechten. In augustus of september wordt er de Vendimia gehouden, een druivenoogstfeest met kermis en markten. Op de muren staan de namen van de grote landeigenaren, zoals Pedro Domecq, die grote delen van Andalusië rond Jerez bezitten en de grond verbouwen of gebruiken om (vecht-)stieren en paarden te fokken.

Bodega Tio PepeBodegas Tio Pepe

De Bodega is van de familie Gonzalez Byass. Voor een bezoek koopt u een toegangskaart maakt meteen een keuze voor de wijnproeverij: 2 of 4 wijnen (sherry) en met of zonder tapa’s. (4 wijnen + tapa’s is € 18,50). Volg daarna de rondleiding (1,5 – 2 uur) in de taal naar keuze (Spaans, Engels en Duits). De rondleiding, met uitleg van een vriendelijke gids, begint met een rit in een treintje over het uitgebreide terrein. Er is een tussenstop bij een hal waar de oude koperen distilleerketels (niet meer in gebruik) zijn te bewonderen. Ook staat er het Bodegas Tio Pepeassortiment van de wijnen en de brandy’s. Vervolgens gaat de rit naar de wijnkelders, die hier niet ondergronds maar bovengronds liggen. Vanaf hier gaat de rondleiding te voet verder. Na de eerste rondgang krijgt u in een afgeschermde ruimte in een van de wijnkelders een film te zien. Hierop wordt de hele procedure van het produceren van de wijnen en de brandy’s op een interessante manier uitgelegd. Daarna gaat de rondleiding verder door de grote hallen en kunt u diverse grote wijnvaten zien waarop de handtekeningen van bekende personen staan. Ten slotte volgt de proeverij. Wie wil kan daarna in de winkel hun producten kopen.

 

Flamenco in Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera bezienswaardigheden - FlamencoJerez de la Frontera wordt wel de hoofdstad van de Flamenco genoemd. Hoewel heel Andalusië grote Flamenco-artiesten heeft voortgebracht, bevindt zich hier de officiële academie van de Flamenco, het "Centro de Baile Jerez". Bent u in Jerez, bezoek dan een van de Flamenco bars, Flamenco clubs, Flamenco lessen, waaronder het dansen, guitaarspelen en zingen, of bezoek het Centro Andaluz de Flamenco. Er zijn ook restaurants waar u tijdens uw diner van een Flamencoshow kunt genieten, of ga naar een van de Flamenco theatershows.

Jerez de la Frontera, paardenPaardenrijschool in Jerez de la Frontera

Jerez kent de Paardenrijschool "Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre" oftewel de "Koninklijke Andalusische School van de Hippische Kunst" en heeft een grote naam op het gebied van paarden. In de school worden paarden en berijders getraind en vinden tevens shows plaats. Jaarlijks wordt er in het voorjaar de "Feria del Caballo" oftewel "Het feest van het Paard" gehouden, een grote paarden-/veemarkt annex kermis, die drie dagen duurt en waar prijsvee van over de hele wereld te bezichtigen en te koop is.

Dierentuin Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera heeft ook een botanische dierentuin. Meer info: www.zoobotanicojerez.com

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center