Nerja

Nerja aan de Costa del SolNerja is de meest oostelijke stad aan de Costa del Sol, op ongeveer 50 km van Málaga.

 

 

 

 

Nerja aan de Costa del Sol

Nerja (spreek uit Nerga) heeft nog niet geleden van de gevolgen van de verstedelijking en massale bouw zoals aan de westelijke kant van Malaga. Bezoekers van deze ontspannen gemeente kunnen nog steeds genieten van typische straten en pleinen van wat ooit een vissersdorp was. Toch vindt u er een volledig scala aan voorzieningen voor ontspanning en het nachtleven. Vooral in de zomer is de stad erg levendig met veel bars en nachtclubs rondom het oude stadscentrum.

Nerja, koetsjesIn tegenstelling tot de lange en brede stranden van de westelijke Costa del Sol, vindt u hier, als gevolg van de nabijheid van de uitlopers van de Sierra Nevada, charmante baaien en wilde kliffen met een rijke zeebodem die fantastisch is om te duiken. Nerja staat bekend om zijn prachtige kust, waar de bergen en de zee samensmelten tot de indrukwekkende kliffen van Maro.

Bezienswaardigheden in Nerja

De twee meest bekende bezienswaardigheden van Nerja zijn het "Balkon van Europa " en de grotten van Nerja. Een korte wandeling van de oude stad ligt het Balkon van Europa, een prachtig uitkijkpunt dat wordt omsloten door twee beschutte stranden. Het is met zijn panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee een favoriete plek voor veel bezoekers. Vanaf daar naar links begint een mooie houten boulevard langs de kronkelende kliffen met een weelderige vegetatie.

Nerja,  aquaductMaar Nerja is waarschijnlijk meer bekend om de grotten van Nerja. De grotten, genaamd de "natuurlijke kathedraal van de Costa del Sol" zijn gelegen op 750 meter van de kustlijn op een heuvel van het Sierra de Almijara gebergte, ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. De holte open voor het publiek heeft een oppervlakte van ongeveer 140.000 vierkante meter, met een maximale lengte van 700 meter. Slechts een derde van de zalen zijn open voor toeristen en de geschatte duur van het bezoek aan deze zone in de grotten van Nerja is het ongeveer 45 minuten. Een ander deel van de grotten is toegankelijk voor kleinere groepen bezoekers gewijd aan speleologische toerisme.

De grotten van Nerja zijn niet alleen bekend om hun archeologische plaatsen en steenformaties, in juli vindt in de grot het beroemde "Festival de la Cueva de Nerja" plaats, met dans en muziek. Eén van de belangrijkste culturele evenementen van de Costa del Sol. Er is een busdienst naar de grotten van Nerja.

 

 

Het klimaat van Nerja

Nerja heeft een mild klimaat het hele jaar door, geschikt voor de teelt van subtropische vruchten zoals de vla appel en avocado. Door de bescherming die de Sierra Nevada biedt is het klimaat in Nerja één van de beste van Europa. De bergketen die twee kilometer landinwaarts ligt zorgt dat het in de zomer redelijk koel blijft. De winters zijn mild en aangenaam waardoor een vakantie in Nerja zelfs dan nog aangenaam kan zijn.

Restaurants in Nerja, uit eten in Nerja

Nerja biedt een ruime collectie van bars en restaurants. De prijzen voor visgerechten zijn vaak zeer redelijk. U vindt vele leuke visrestaurants op het strand. Enkele typische gerechten zijn gegrilde sardines, ajoblanco (een frisse knoflook soep), migas (gebakken broodkruim en worst), tortitas de bacalao (gezouten kabeljauw cakes), en De La Doncella (zeebarbeel). Vanwege het hoge aantal buitenlandse bewoners en ondernemers, zijn andere gerechten ook op grote schaal beschikbaar.

Uitgaan in Nerja

Er zijn tal van restaurants in Nerja, bars en nachtclubs open tot vroeg in de ochtend, live muziek podia en voor de liefhebbers karaoke bars. Maar het belangrijkste gebied om uit te gaan, met name in de zomermaanden, blijft in en rond de Plaza Tutti Frutti.

Nerja, strandNerja Stranden

De stad Nerja heeft meer dan een dozijn stranden, het is een van de gemeenten met meeste stranden aan de Costa del Sol. Nerja heeft verschillende stranden waaronder met name die van Burriana, Calahonda, El Salon, La Torrecilla en Playazo. Naast de stranden heeft Nerja vele kleine baaien verscholen tussen rotsen, die meestal toegankelijk via de lokale wegen tussen de gewassen door, u zult het laatste stuk vaak te voet moeten doen. De natuurlijke schoonheid geeft hen een zekere charme en hun moeilijke toegang zorgt voor een lage bezettingsgraad.

De stranden LaTorrecilla en Burriana zijn de twee meest dichtbevolkte stranden, en zijn ook de best uitgeruste stranden. Er zijn douches en er is een goede toegang voor mensen met een handicap. Naast deze twee stedelijke stranden zijn er ook meer geïsoleerde stranden in Nerja, die in het natuurpark van de kliffen van Maro te vinden zijn. Daar vindt u naaktstranden, zoals Alberquillas strand of stranden voor natuurliefhebbers met kleine kreken in het gebied van het park. Er is een breed scala aan stranden voor u om van te genieten tijdens uw vakantie.

Natuur van Nerja

Het natuurpark Sierras de Tejeda, Alhama en Almijara vormt een imposante bergketen ten noorden van de stad Nerja en tussen de provincies Malága en Granada. Het heeft een rijke flora en fauna, waaronder speciale roofvogels en wilde geiten. Het heeft verschillende gemarkeerde paden die ideaal zijn om te wandelen.

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center