Mijas en Mijas Costa

Mijas, AndalusiëEen van de mooiste voorbeelden van de typische Andalusische witte dorpen is Mijas.

 

 

 

 

Mijas, Andalusië

Mijas, ezeltaxi'sMijas (spreek uit Migas) heeft nog veel van haar oude charme, met de vele kleine witte huisjes die tegen de heuvel aan geplakt lijken. Het is een web van smalle straatjes, compleet met terrassen vol met geraniums, rode daken en poorten. Mijas is er in geslaagd om een aantal van haar schilderachtige tradities te behouden. Een van de meest ongewone hiervan zijn de ezel-taxi's, die u in lijn opgesteld ziet op het centrale plein.

Waar ligt Mijas?

Mijas ligt hoog boven Fuengirola en Mijas Costa tegen de berg, met een spectaculair uitzicht over de kust en de omliggende zwaar beboste bergen. Omdat Mijas dicht bij de Costa del Sol ligt, komen er in het hoogseizoen veel toeristen vanaf de kust die eens wat anders willen dan een dagje strand. Andersom bent u bij een verblijf in Mijas natuurlijk ook snel aan het strand! De oude weg tussen Mijas en Benalmádena is als een doorlopend balkon met uitzicht op de zee. Het dorp telt vijf stadskernen: Mijas Pueblo in de bergen, Las Lagunas in Mijas Costa, de kustplaatsen La Cala, Riviera en Calahonda aan de 12 kilometer lange kustlijn van de gemeente.

 

 

Bars en restaurants in Mijas

Mijas, restaurantsMijas is een dorp met veel leuke restaurants, bars en tapasbars. Het straalt de sfeer uit van gemoedelijk eten en drinken en genieten van het leven in de zon. Iedere woensdagmiddag is er een flamencoshow op het plein in Mijas en met grote regelmaat is er een dorpsfeest. Klik hier voor een overzicht met een aantal leuke restaurants in Mijas.

Mijas bezienswaardigheden

Mijas is een van de weinige Spaanse dorpen met met een ovale ring voor het stierenvechten. In de zomer zijn er elke zondag stierengevechten. Andere bezienswaardigheden in Mijas zijn een aantal interessante kerken en andere monumenten die inzicht geven in het verleden: Romeins, Moors en Spaans. Een van de meest interessante gebouwen in Mijas is de hermitage van El Puerto die u vanaf zowat ieder punt kunt zien!

Mijas, keramiekHoe hoger u komt in het gezellige dorp, hoe rustiger het wordt, en hoe goedkoper de cafés, restaurants en bars. Let ook op de mineraalwater bron bij de ingang van het dorp. Er is een bloeiende kunst en kunstnijverheid beweging in Mijas, in het bijzonder keramiek, linnen en rieten spulletjes, en ook het lokaal gemaakte brood en de honing is zeker het proberen waard.

Video Mijas

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center