Estepona

Estepona, Costa del SolEstepona is gelegen aan de westkant van de Costa del Sol. Alhoewel de stad direct aan de kust ligt, ligt het grootste deel van het grondgebied binnen de Sierra Bermeja.

 

 

 

De natuurlijke schoonheid van het gebergte en de aanwezigheid van de sparrenbossen in het hoogste gedeelte heeft gemaakt dat deze plek tot natuurgebied is verklaard. Estepona is een belangrijk centrum voor toerisme, dankzij de prachtige stranden en grote hoeveelheid aan faciliteiten.

Bezienswaardigheden Estepona

Estepona bezienswaardighedenEen prominent monument is de "Iglesia de los Remedios", andere bezienswaardigheden zijn de "Torre del Reloj", "Plaza de Toros" (stierenvechten), La Ermita del Calvario (Hermitage) en diverse huizen of vorstelijke paleizen, zoals dat van de Markies van Mondejar. Daarnaast zijn er een aantal archeologische vindplaatsen uit het Romeinse tijdperk.

Wat is er te doen in Estepona?

Estepona beschikt over een prachtige haven voor plezierjachten, waar u kunt genieten van de diverse watersport faciliteiten. Ook is het spelen van golf een mogelijkheid in Estepona. Estepona is ook zeker een bezoek waard tijdens een van de vele festivals, die hier zijn talrijk zijn. De belangrijkste Fiesta is de Feria, die plaatsvindt in het midden van augustus.

 

 

Winkelen in Estepona

Estepona heeft een grote hoeveelheid aan lokaal geproduceerde goederen maar naast de Spaanse goederen hebben ook veel grotere en internationale merknamen zich hier gevestigd. In de grote jachthaven vindt u een breed scala aan nautische winkels voor boten en andere accessoires met betrekking tot de zee. Ook is er een groot winkelcentrum aan de kant van Marbella van de stad waar o.a. een grote Carrefour supermarkt is. Parkeren in het centrum van de stad kan moeilijk zijn, maar bij het winkelcentrum is een grote parkeerplaats.

Uitgaan in Estepona

Uitgaan in EsteponaEstepona heeft een interessant uitgaansleven dat, net als Marbella, zijn reputatie niet heeft door wat u direct ziet wanneer u in de stad bent, maar door de verrassingen die u krijgt als u de achteraf straatjes bezoekt. De stad is in wezen verdeeld in de haven en de directe omgeving van het centrum. Instinctief gaan toeristen als eerste naar de haven, waar een grote selectie aan bars en restaurants zijn gespecialiseerd in verse vis, maar ook het gebruikelijke internationale aanbod van gerechten. De meeste actie vindt u in de achteraf straatjes van Estepona. Er lijkt geen einde te komen aan het aantal kleine bars verborgen rond de vele smalle bochten. De meest populaire plek is Plaza de los Flores (Bloemen Plein) en hier vindt u een grote concentratie van bars gebouwd rond de fontein en de tuin.

Musea in Estepona

Er zijn diverse musea, waaronder het gemeentelijke museum, een archeologisch museum, een etnografisch museum, een museum over stierenvechten en een museum over paleontologie (fossielen).

Markt in Estepona

Markten EsteponaElke zondag is er in de haven een markt waar u vele koopjes kunt bemachtigen en goed terecht kunt voor uw souvenirs zoals leren leer artikelen, bijouterie, kunsten en ambachten etc.

Elke woensdag ochtend is er "El Rastro", een markt gehouden in de open lucht aan de Avenida Juan Carlos. Goed voor verse groenten en fruit, kleding etc.

Dagelijks is er een overdekte markt (Mercado de Abastos). Deze wordt gehouden in de buurt van het kasteel en de Plaza del Reloj. Hier koopt u verse vis, vlees, groenten en fruit.

Aanbevolen reisgids voor de stad Malaga

U gaat vast een of meerdere dagen naar Malaga Stad. Wilt u er alles uithalen dan willen wij u speciaal wijzen op deze reisgids. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.

 Vakantie aanbieders

Andalusie vakantie - Sunweb

 

Andalusie - Prijsvrij

Vakantie Andalusie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Andalusie - World Ticket Center